2008. július 7., hétfő

Zöldborsó főzelék indiai rántott karfiollal


Úgy érzem, legalább ezer év telt el a legutolsó bejegyzésem óta. Már éppen kezdtem bűntudatot érezni, hogy cserben hagyom a frissen szerzett olvasóimat. Távollétemnek két oka van: egyrészt a múlt hét folyamán néhány napot Pesten töltöttem Párocskámmal, másrészt pedig valami gond van a géppel, ezért napok óta nem sikerült életet lehelni belé. De most itt vagyok és egy remek ebédnek valót hoztam. A főzelék ismerős lehet, egy hete pont ezt készítettem el zöldbabból. De hát mit tegyek, ha ezt rendelte a család? :)

Hozzávalók a borsófőzelékhez:

- fél kg zöldborsó

- vegamix, fokhagyma, só

- pirosparika, olaj, víz

A zöldborsót és a fűszereket egy kis vízen feltesszük párolódni. Amikor már egész puha, elkészítjük hozzá a rántást: egy kis olajon megpirítunk néhány evőkanál lisztet és egy-két teáskanál pirospaprikát, majd óvatosan, folyamatos kevergetés mellett a zöldborsóhoz adjuk. Rottyanási főzzük és melegen tartjuk tálalásig.

Hozzávalók az indiai rántott karfiolhoz:

- egy egész karfiol

- vegamix, fokhagyma, só, kurkuma, gyömbér

- liszt

- olaj

- zsemlemorzsa

A karfiolt rózsákra szedjük és puhára pároljuk. A rántást két lépésben készítjük el: először egy palacsintatészta sűrűségű masszát készítünk lisztből, vízből és a fűszerekből és ebben mártjuk meg a karfiolt, majd pedig meghempergerjük zsemlemorzsában és forró olajban aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

siccike írta...

Így is van, ne is tessék cserben hagyni minket!:-) Láttad, hogy felkerültél a www.gasztro.blog.hu -ra is?;-)