2008. július 9., szerda

Guacamole pirítóssal


Az avokádóval egyszer régen már próbálkoztam, de akkor annyira nem ízlett, hogy egy falat után a maradék a kukában végezte... Most azonban tettem még egy próbát és szendvicskrémet készítettem belőle. Akkora sikert aratott, hogy Párocskám már csak "sláger-étel"-nek hívja és állandóan azt kérdezi ha elfogy, hogy mikor csinálok megint... :)

Hozzávalók:

- egy nagyon-nagyon érett avokádó (vajpuhának kell lennie)

- egy negyed citrom leve

- só, fokhagyma

Az avokádót félbevágjuk és egy kiskanállal kikanalazzuk a belsejét. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd egy villa segítségével összetörjük és egyenletes krémet készítünk belőle. Pirítósra kenve tálaljuk.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Renata Kalman írta...

Avokádót mi nagyon szeretjük! Azon ételek egyike, amit egyhangúlag az egész család szívesen fogyaszt.
Ügyesek a receptjeid és ínycsiklandozóan néznek ki.

Anett írta...

Renata!

Köszönöm az elismerő szavakat, jó látni, hogy van aki olvas!

Anett