2008. július 24., csütörtök
Tarkabab leves
Nyár van, szezonja a tarkababnak. Szerencsés vagyok, mert a nagyszüleim falun élnek és a kertben minden évben terem többek között ez a babfajta is. Én személy szerint imádom, elsősorban levesnek elkészítve, mert megfőve annyira krémes lesz belülről minden babszem, hogy az valami fantasztikus... és persze nem elhanyagolható szempont, hogy szerintem ez a világ legegyszerűbb levese, majd meglátjátok miért!
Hozzávalók:
- 250 g tarkabab (ha friss, akkor semmi dolgunk nincs vele, ha viszont szárazon várásoljuk, akkor egy teljes éjszakára be kell áztatni mielőtt elkészítjük)
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- néhány gerezd fokhagyma
- 2 db zöldségleves kocka
- só, vegamix
- a rántáshoz: olaj, liszt és pirospaprika
Az egyszerűsége abban rejlik, hogy nem kell mást tenni, mint a babot, az összevágott fehér- és sárgarépát, az egész vöröshagymát és a fokhagymát beletesszük egy lábasba, felöntjük vízzel, majd feltesszük fedő alatt főni. Amint a víz átmelegedett, beletesszük a leveskockát, a sót és a vegamixet és mindaddig békén hagyjuk, amíg minden zöldség meg nem puhul. Menet közben, mielőtt szétfőne, kiszedjüka a hagymaféléket, a végén pedig rántást készítünk: kis olajon megpirítjuk a pirospaprikát és a lisztet, majd folyamatos kevergetés közben a leveshez öntjük. Hagyjuk hogy még egyet rottyanjon és már kész is van. Tálaláskor szójatejszínnel ízesíthetjük!
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése