2008. július 29., kedd

Gyümölcsös kuszkusz


A kuszkusz egy nagyon okos találmány: villámgyorsan elkészül és gyakorlatilag bármilyen ízesítéssel készíthető, mivel önmagában se nem édes, se nem sós. Az egyik kedvencem ez a recept, egyrészt mert édes, másrészt pedig könnyen variálható. Általában meggyel (ebből egy befőttes üvegnyi kell) vagy barackkal készítem, de lehet bele tenni bármilyen gyümölcsöt, akár többfélét is egyszerre. Az eredeti recept a Stahl konyhája című tv-műsorból származik.

Hozzávalók:

- 150 g kuszkusz

- 3 evőkanál nádcukor

- 2,5 dl szójatej

- 1 teáskanál fahéj

- 2 dl szójatejszín

- 2 csomag habfixáló

- gyümölcs tetszés szerint

Az elkészítés nagyon egyszerű. A kuszkuszt beleöntjük egy tálba és a fahéjjal elkeverjük. A szójatejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, ráöntjük a kuszkuszra, egy kicsit elkeverjük, majd 15 percre lefedjük. Ezalatt a kuszkusz teljesen beissza a tejet. Amíg ez megtörténik, felverjük a tejszínt a két csomag habfixálóval. Nekem még sosem sikerült olyan szójatejszínt vennem, amiből kemény felvert hab lett, ezért kell a habfixáló. Ha letelt a 15 perc levesszük a fedőt az edényről és megvárjuk amíg kihűl a kuszkusz. Ha kihűlt, óvatosan hozzákeverjük a darabokra vágott gyümölcsöt és a tejszínt, majd hűtőben hagyjuk egy kicsit összeállni. Ugye milyen egyszerű?

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Scott McLean írta...

Hi, Your photos of food make me hungry! Is there a good translation so I can read your blog? I didn't see Hungarian on google translate. Have a great week!