2008. október 18., szombat

Fűszerek


Az én egyik nagy szenvedélyem... Párocskám szerint egyenesem a mániám! De erről már korábban írtam. Ami viszont újdonság, hogy végre rávettem magam, hogy belekóstoljunk egy kicsit az indiai konyhába, vettem néhány fűszerkeveréket.

Az egyetemhez legközelebb lévő boltba mentem, a Vásárcsarnok alagsorában lévő kínai üzletbe. Én annál több fűszert egy helyen, még soha nem láttam. Gyakorlatilag egy egész falat megtöltenek az apró zacskók, telis-tele izgalmasabbnál-izgalmasabb fűszerekkel és fűszerkeverékekkel. Egyet azonban nem sikerült vennem: létezik egy nigella (nem a szakácsnő!) nevű fűszer, amit nagyon szerettem volna venni, de nem volt. (Ha valaki esetleg tudja, hogy hol kaphatnék, légyszi szóljon!)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

A Szép Kis Indiában a Wesselényi utcában biztos kapsz. Itt a honlapjuk:
http://www.exoticindia.hu/

Renata Kalman írta...

szia!
a nigella fekete hagymamagként is ismeretes. Szegeden vettem.

Gourmandula írta...

Szia! Megerősítem, Little Indiában kapható, múltkor mentem végig a teljes fűszerkínálaton. jó ismerkedést az indiaival! :)

Anett írta...

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget. A Little Indiába még nem jutottam el azóta, de feltétlenül elmegyek. A honlapjukat már nézegettem, de ott sajnos nincs fenn árulista. Mindegy is, úgyis elmegyek. :)

Renata!
Érdekelne a szegedi lehetőség is, mert én eredetileg szegedi vagyok, csak jelenleg Pesten tanulok.

Anett