Az előző bejegyzésemben említettem az új szerzeményeimet, ezek egyikéből készült a következő desszert. Viszonylag gyorsan elkészül, de azért hibája is van: nagyon megszívja magát olajjal, ezért akinek érzékeny a gyomra, mint az enyém, nem nagyon fog örülni neki, emellett az olajban sütés miatt az egész lakás olajszagban úszott mire az utolsó darabbal is elkészültem. De őszintén, megérte: isteni!
Hozzávalók:
- négy banán karikákra vágva
- liszt
- cukor
- vaníliás cukor
- víz
- olaj a sütéshez
A lisztből, némi cukorból, vaníliás cukorból és vízből palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát készítünk, amibe egyesével beleforgatjuk a banánt és olajban kisütjük. (én serpenyőben készítettem és csak annyi olajat tettem bele, hogy félig érjen a banánoknak, úgyis meg kell fordítani)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése