2008. szeptember 18., csütörtök
Rántott csillagtök metélőhagymás dzsa-dzsa krumplival
Ez az étel még nyáron készült, amikor egy szép napon rám mosolyogtak a helyes kis csillagtökök egy boltban. Rögtön vettem is kettőt, majd otthon nekiláttam bepanírozni őket. Igen ám, de ezeket a drágaságokat nem olyan egyszerű ám megpucolni mint ahogy azt én gondoltam... állítom, több ideig bajlódtam ezzel a művelettel, mint a panírozással és a sütéssel összesen.
A receptek alapjai már felkerültek korábban a blogra. A tököt "hagyományos" (vegán módon) rántottam ki és bő olajban sütöttem. A dzsa-dzsa krumpli pedig annyiban tér el a korábbi változattól, hogy ebben nincs vöröshagyma. A készítés lépései közül kimarad a vöröshagyma pirítása és jön helyette egy másik: amikor kész a krumpli, a megmosott és ollóval összevagdosott friss metélőhagymát hozzákeverem a krumplihoz majd az egészet még egy kis időre lefedem, hogy a gőzben egy picit megpuhuljon a hagyma, ne ropogjon a krémesre puhult krumpli között.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Én a kibelezett csillagtököt előbb felszeletem, utána esek neki a héjának a krumplihámozóval - így nem is olyan nehéz követni a cakkokat :)
Dulmina!
Hát igen, akinek már van gyakorlata... Én először hámoztam és utána szeletenként vagdostam ki a magos részt...
Anett
Szia! Mi még nem ismerjük egymást, és nem tom ez hogy lehet, mert lassan már nekem is fél éves vegánblogm van receptekkel, amik szépen gyarapodnak. Tetszik az oldalad, és ez a csillagosdi is, bár még sose kóstoltam ezt a csoda terményt.
Szia!
Üdvözöllek a blogomon!
Örülök, hogy idetaláltál. Valóban, én sem ismertem a te blogodat, de úgy látszik a sors összehozza a hasonló embereket!
Én is körülnézek ám nálad... :)
Anett
Csak még egy kérdés: melyik blogod a vegán? Mert a Szilda kipróbált receptjei nevű egy csirkés recepttel indul, a Szilda egészséges életmódalakulásában pedig nem receptet találtam. Segíts, melyiket nézzem?
Köszi, Anett
Megjegyzés küldése