2008. szeptember 18., csütörtök

Rántott csillagtök metélőhagymás dzsa-dzsa krumplival


Ez az étel még nyáron készült, amikor egy szép napon rám mosolyogtak a helyes kis csillagtökök egy boltban. Rögtön vettem is kettőt, majd otthon nekiláttam bepanírozni őket. Igen ám, de ezeket a drágaságokat nem olyan egyszerű ám megpucolni mint ahogy azt én gondoltam... állítom, több ideig bajlódtam ezzel a művelettel, mint a panírozással és a sütéssel összesen.

A receptek alapjai már felkerültek korábban a blogra. A tököt "hagyományos" (vegán módon) rántottam ki és bő olajban sütöttem. A dzsa-dzsa krumpli pedig annyiban tér el a korábbi változattól, hogy ebben nincs vöröshagyma. A készítés lépései közül kimarad a vöröshagyma pirítása és jön helyette egy másik: amikor kész a krumpli, a megmosott és ollóval összevagdosott friss metélőhagymát hozzákeverem a krumplihoz majd az egészet még egy kis időre lefedem, hogy a gőzben egy picit megpuhuljon a hagyma, ne ropogjon a krémesre puhult krumpli között.

Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Dulmina írta...

Én a kibelezett csillagtököt előbb felszeletem, utána esek neki a héjának a krumplihámozóval - így nem is olyan nehéz követni a cakkokat :)

Anett írta...

Dulmina!

Hát igen, akinek már van gyakorlata... Én először hámoztam és utána szeletenként vagdostam ki a magos részt...

Anett

Unknown írta...

Szia! Mi még nem ismerjük egymást, és nem tom ez hogy lehet, mert lassan már nekem is fél éves vegánblogm van receptekkel, amik szépen gyarapodnak. Tetszik az oldalad, és ez a csillagosdi is, bár még sose kóstoltam ezt a csoda terményt.

Anett írta...

Szia!

Üdvözöllek a blogomon!
Örülök, hogy idetaláltál. Valóban, én sem ismertem a te blogodat, de úgy látszik a sors összehozza a hasonló embereket!
Én is körülnézek ám nálad... :)
Anett

Anett írta...

Csak még egy kérdés: melyik blogod a vegán? Mert a Szilda kipróbált receptjei nevű egy csirkés recepttel indul, a Szilda egészséges életmódalakulásában pedig nem receptet találtam. Segíts, melyiket nézzem?
Köszi, Anett