2009. április 20., hétfő

Juhtúrós sajtos (lakto-ovo)


Ez a sós sütemény Párocskám kedvence. Néha rájön, hogy akkor most ilyet enne, és lééégysziii csinálj nekem...! Erre pedig mi más lehet mondani... ok, rendben! :) Ráadásul nagyon egyszerű. A tésztát pillanatok alatt össze lehet állítani (szó szerint percekbe telik az összegyúrása), majd miután pihent egy kicsit a hűtőben már csak nyújtani és sütni kell. Ennyi az egész.

Hozzávalók:

- 25 dkg liszt

- negyed kg juhtúró

- 25 dkg margarin

- 1 tojás

- 20 dkg reszelt sajt

A margarint, lisztet és juhtúrót alaposan összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és a hűtőben egy óráig, de jobb ha egy napig pihentetjük. Ha ez letelt, lisztezett deszkán fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk, az egész felvert tojással megkenjük és sajttal megszórjuk. Rudakra vágva sütőpapírra vagy szilikon lapra pakoljuk és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Vigyázat, kiszárítani, megbarnítani nem szabad, akkor jó ha arany színű! A biztonság kedvéért kóstoljunk meg egyet! :)

Jó étvágyat!

P.S.: Párocskám olvasva a bejegyzést megjegyezte: "Hmmm, tényleg nagyon finom lett. És nézd csak a dobozt? Már mind elfogyott az utolsó szemig, pedig csak néhány napja sütötted. Mikor is sütsz legközelebb? A héten?" :) Azt hiszem ennél nagyobb elismerésre nincs is szükségem...

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Már várom az új adagot, Szivem! :D