2009. április 18., szombat
Friss tészta (ovo)
A tésztagépet még karácsonyra kaptam, azóta nem volt lehetőségem tesztelni. Most viszont, semmi sem állhatott az utamba, elkészítettem életem első tésztáját. A tészta tojást tartalmaz, ezért ovo vegetáriánusoknak való.
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 5 tojás
Az az alapja a tésztakészítésnek, hogy 100 g liszthez kell 1 tojást tenni. A művelet nem túl bonyolult, a tojást a liszttel összevegyítjük, majd addig gyúrjuk, amíg egy ruganyos tésztát kapunk, ami nem ragad a kezünkhöz. Gasztro blogokon azt olvastam, ha többször átengedjük a gépen gyúrás közben a tésztát, akkor sok gyúrástól kíméljük meg magunkat. Én is így tettem.
Ha a tészta kész, először 1-es fokozaton engedünk át egy kisebb darabot, majd 2-esen és így tovább, így egyre vékonyabb tésztalapokat kapunk. Az én gépem 9 fokozatos, most 7-es vastagságú tésztát készítettem. Ha a tészta kész, átengedhetjük a vágófejen is, így a képen látható metélttésztát kapjuk eredményül.
A kész tésztát azonnal főzhetjük, vagy kiterítjük és megszárítjuk, így sokáig eláll.
A tésztakészítés igazán jó móka, mindenkinek szívből ajánlom!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Nekem is van tésztakészítőm, férjem anyukájáé volt, úgy maradt rám.
Renata!
Az enyémmel sajnos bajok vannak. Ahhoz képest, hogy vadonat új már a második adag tésztánál amiből lasagne lett tönkrement. Valami nem stimmel benne, nem lehet tekerni. Nem is értem, hogy két adag tészta között mi a csuda történhetett vele, ráadásul nem találok olyan szerelőt aki elvállalna egy mechanikus gépet. :(((
Szóval most épp nem működik, remélem meg tudjuk csináltatni...
Megjegyzés küldése