2009. március 2., hétfő

Túrófelfújt (lakto-ovo)

Amikor elkezdtem újra tejet és tojást fogyasztani, állandóan valami túrósat ettem volna, mert vegán koromban ezt sehogyan se tudtam úgy helyettesíteni, hogy számomra ízletes végeredményt kapjak.

Ezért annak ellenére, hogy képet egyelőre nem tudok mellékelni (majd utólag, mert tegnap vendégek jöttek és két perc alatt mindenki megette az adagját), mégis azt gondolom, hogy ez méltó indítása az új koncepciónak! Nagyon egyszerű, gyors és isteni finom!

Hozzávalók:

- 3 tojás

- 250 g túró

- vanília aroma

- por alakú édesítőszer vagy cukor ízlés szerint

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a többi hozzávalót pedig összevegyítjük egymással. A fehérjét óvatosan beleforgatjuk a keverékbe vigyázva rá, hogy ne törjük össze túlságosan. Vékonyan kivajazott szuflé formába töltjük (ebből a mennyiségből négy adag lesz) és vízfürdőben 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: