2009. január 13., kedd

Újévi első bejegyzés...

Sajnos mostanság nem nagyon van mit posztolnom, mivel vizsgaidőszak lévén nem nagyon főzők... De lassan majd vége lesz és akkor elkészítek mindent, amiről ebben az egy hónapban álmodoztam.

Addig is maradnak a vágyak... melyek között két új dolog is szerepel: The Silver Spoon illetve Nigel Slater: The Kitchen Diaries című könyve, melyeket jelenlegi kutatásaim alapján úgy gondolom, nem lehet magyarországi könyvesboltban beszerezni.

Sok bloggernél olvastam már, hogy szokott az Amazonról rendelni, most az Ő segítségüket kérném. Nem teljesen látom át ugyanis a fizetendő díjakat, merthogy van ahol azt írja, hogy van rendelésenként és darabonként. Eddig oké, de olvastam olyat is hogy kilónként is számolnak díjat (persze erre részleteket már nem találtam, úgyhogy lehet hogy nincs is ilyen), illetve elvileg kell rá áfát is fizetni, vagy nem? Egyszóval, akinek van tapasztalata ezügyben, kérem dobjon nekem egy felvilágosítást!

Előre is nagyon köszi!

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Shipmentenként (csomag) ÉS darabonként is fizetni kell. Részletes info:
http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_navbox_596184_ways?nodeId=596194

Ha nem jönne be, amazon.com címlap (jobbra fent) Help > Shipping & Delivery > Shipping Rates and Times > International Shipping > Europe. A standard lassú, de ez a legolcsóbb: 4 dollár per csomag és ahány könyv, annyiszor 4 dollár.

Ha beikszeled, hogy várják be az összeset, és egyben küldjék, akkor a csomagdíjat csak egyszer fizeted, akárhány csomagban is fér el. A kiló nem számít. Áfára (vagy vámra, már nem emlékszem) eddig csak dvd miatt vágtak meg minket, könyvre soha nem fizettünk semmit.

Mindenképp az amazon.com-ról rendelj, ne a britektől, így olcsóbb.

siccike írta...

Szia Anett!
Jó az új dizájn!:-) Én a német amazonról szoktam rendelni (érdemes ott is megnézni az angol nyelvű könyveket, mert onnan sokkal kevesebb a postaköltség). Ott úgy van, hogy a teljes végösszegre számolnak áfát + postaköltséget (ami asszem nem kilófüggő volt...). Amúgy ha rendelsz vmit, és elmész a kasszáig, még a véglegesítés előtt kiadja a kikalkulált végösszeget - ha jól emlékszem

Névtelen írta...

A chefparade-osokat kérdezted? http://www.chefparade.hu/cookbookshop

Sajtkukac Niki írta...

Szia,
a német mellett az angol amazont is érdemes megnézni. Van mikor olcsóbb is a könyv.
Egyébként az a legegyszerűbb, ha elkezded leadni a rendelést, és kb. az utolsó előtti lépésnél megadja a pontosan fizetendő összeget, amikor még mindig dönthetsz úgy, hogy mégsem kéred.
És ha jól tudom, a bookstation.hu is beszerzi az itthon esetleg nem kapható könyveket :-)
Niki

Anett írta...

Siccike!
Köszönöm a dícséretet, most fogom lecserélni, mert ugyan már elmúlt a karácsony, de nem volt még ilyenre időm.

Milyen sok kedves, segítőkész blogger van, köszönöm szépen!

Ági!
A Chef Parade-osokat kérdeztem, de még nem reagáltak az e-mailemre. Ez lenne a legegyszerűbb megoldás.

Összességében én is úgy vélem, hogy a brit drága, a némethez meg sajna nem elég jó a német tudásom... Az amerikairól viszont azt hallottam, hogy a postások mindig lenyúlják a csomagokat, mondván úgyis kiküldik ingyen újra... Hát még agyalgok egy kicsit a dolgon. A rendelésben egyébként még soha mertem odáig elmenni, hogy kiírja a végösszeget, de majd kipróbálom. Meg hát a fizetéstől is tartok egy kicsit, mert mi van ha aztán mégsem kapom meg.

Na, majd meglátom!

Névtelen írta...

Szia! Olvastam a bejegyzésedet, és van egy tuti jó ötletem számodra. Felejtsd el az Amazont, és írj egy e-mailt a bestsellers-nek. Ők angol és francia nyelvű könyvekkel foglalkoznak, mindent be tudnak szerezni külföldről. Adnak egy árajánlatot, ami mindig elég méltányos, ráadásul postaköltség sincs, mivel személyes átvétel van a budapesti boltban. Remélem, hogy segítettem. :) http://www.bestsellers.hu/
Megj.: 4-6 hetet kell várni a könyvekre. Szóval ha sürgős lenne, ne őket válaszd.

Sylvia írta...

Szia Anett!
Vár egy szép ajándék nálam :)