2009. február 4., szerda

Újra itt vagyok...


Hát igen... mindenki mondta, de én nem hittem el, csak vége lett egyszer ennek a vizsgaidőszaknak is, úgyhogy újra itt vagyok. Bár sajnos nem a régi formámban, mert időközben candidát találtak nálam, úgyhogy most sajnos diétáznom kell...

Na, de most valami más: Sylviától kaptam a körkérdést még a vizsgaidőszak folyamán, hogy mit is olvastam 2008-ban. Az igazat megvallva annak ellenére hogy nagyon szeretek olvasni, amióta egyetemre járok, igencsak megcsappant az olvasott könyvek listája, nem igazán tudom, hogy miért, talán nincs kedvem a sok szakmai könyv után mást is olvasni.

Azért mégis említek néhány könyvet, de egy kicsit más szemszögből, mint ahogyan a legtöbben válaszoltak. Az elmúlt évben ugyanis elsősorban nem regényeket olvastam, hanem életmóddal kapcsolatos könyveket, amik az egészséges életmóddal, a vegetáriánus léttel foglalkozik, többek között a képen láthatóakat. Egyet emelnék ki ami nekem nagyon tetszett:

Feketéné Bokor Katalin: Életreceptek ételreceptek

Ez a könyv szerintem a magyar piacon unicum, ugyanis egyfelől magyar szerző írta, aki vegetáriánus családban nőtt fel, másrészt pedig kizárólag vegán életmódtippek és receptek találhatók benne. Nagyon nehezen jutottam hozzá, mert már nem nagyon lehet kapni, csak egy-egy maradék példány van még belőle néhány boltban.

A körkérdést nem gurítom tovább, mert szerintem olyan lassan válaszoltam rá, hogy mostanra mindenkinél járt már!

2 megjegyzés:

Bridge írta...

Szióka!

A candida diétához kitartást, kemény menet, és sokan hülyének nézik az embert, de megéri megcsinálni.

Bokor Katalinnak pont vannak candidásaknak szóló receptjei is.
Ami nekem még segített, Tóth Gábor Allergia és Candida kalauza azért, mert nem csak azt írta le, hogy ezt ne szedd, meg ne főzd meg a zabpelyhet, csak áztasd... hanem indokolt. Mit miért, minek mi a következménye.

Ennél a diétánál a legfontosabb, hogy lúgosíts, tartsd be, de közben ne hagyd legyengülni a szervezeted. És szedj olyan szereket, ami az a "dög" utál.

Bocs, valószínűleg ezeket már tudod.

Minden jót, Bridge

Anett írta...

Bridge!

A diétát még csak most kezdem és egyetlen tájékozódási pontom eddig az internet volt. Örülök, hogy ajánlottál könyvet, az talán megbízhatóbb forrásként szolgál.

Azt pedig már én is látom, hogy nem egy egyszerű diéta... és akkor most finoman fogalmaztam. Nem lesz egyszerű végigcsinálni.

Anett