2008. november 20., csütörtök

Van ötletetek?

Soha nem voltam az a reggelizős fajta, talán azért nem, mert mindig inkább aludtam még negyed órát, evés helyett. Aztán általában elmegyek otthonról egy falat nélkül és fogalmam sincs, vajon lesz-e időm egyáltalán enni. Ebből és sok más tényezőből fakadóan nagyon rendszertelenül étkezem, ami egyáltalán nem tesz jó.

Ezért arra gondoltam, rendszeresítenem kellene egy rendes reggelit. De mit egyek??? Fogalmam sincs, hogy néz ki egy könnyű, "épp csak ettem valamit" típusú vegán reggeli.

Ezért szeretném a segítségeteket kérni, írjátok meg, Ti mit szoktatok reggelizni?

11 megjegyzés:

Kata írta...

Nem biztos, hogy ezt a megoldsát keresed, de mi évek óta csak gyümölcsöt eszünk délelőtt, semmi mást. Illetve nyers zöldséget is, ha éppen arra támad gusztusunk, csak a sorrendre jó figyelni, először gyümi, utána zöldség, kicsit meg kell szokni, aztán már vígan megy ez ebédig, anélkül, hogy éhen halnál! :o)

Éva írta...

Kukoricapehely tejjel. Sok macera nincs vele. Vagy műzli gyümölcsjoghurttal. Csak kiveszed a hűtőből, és kész. Hű, remélem, nem írok marhaságot, és kiderül, hogy nem iszol tejet:O

harmony írta...

Nekem inkább a vacsora szokott gond lenni:) egyébként csatlakozom az előttem szólókhoz: gyümölcs, kukoricapehely, kásák, müzli stb. a blogomon reggeli címke alatt találsz 1-2 tippet. Ha előre készítesz gofrit, akkor azt állítólag le is lehet fagyasztani, bár ezt még nem próbáltam.

Len írta...

Szerintem is a gyümölcsreggeli a legjobb, legegészségesebb, pl. banán.
Vagy ha töményebb, akkor valami finom müzli, én zabmüzlit szoktam enni gyümölccsel vagy csak simán magában.
Harmony kásája is nagyon jó ötlet, zabkása jó sok mazsolával, fahéjjal, hmmm... :)

Renata Kalman írta...

Akkor én hozom a legfantáziátlanabb ötletet: nálunk hagyományos reggeli van: kenyér+rávaló (valamilyen pástétomkrém vagy biomargarin vagy fűszeres olaj és idényzöldség)
ez utóbbi: retek,paprika, paradicsom, csírák

ja vagy kenyérre avokádó

Névtelen írta...

En nemreg voltam egy 1 napos nyers vegan tanfolyamon es azota gyumolcs-zoldseg turmixot eszem/iszom. Elsore eleg fura volt meg a gondolat is, de mara mar el se tudok kepzelni mast reggelire. Igaz en reggel nem szeretek enni = ragni :-)
Az en turmixom 1 narancs, 1 banan, 2 marek spenot level, 1 evokanal orolt lenmag, szukseg es izles szerint viz. En meg teszek hozza 1 evokanal szaritott csalant vagy par szal petrezselymet is. Neha mentat vagy kokuszreszeleket. De persze barmilyen gyumolcs-zoldseg kombinacioval el lehet kesziteni. Ebbol a mennyisegbol lesz 2 nagy poharral es nekem ebedig kitart.

nana írta...

nálam a reggel kávés olvasással indul, máshogy nem megy.. délelőtt pedig csak gyümölcsöt eszem, azt sem keverve egymással.

Anett írta...

Sziasztok!

Ennyi figyelmes bloggert!!
Úgy látom, a gyümölcs a nyerő, legalábbis ezt ajánlották a legtöbben. Régen én is gyümölcsöt ettem délig, de télen ez nem nagyon válik be, mert a narancs, mandarin nagyon savasít, a banánt pedig megunom két nap alatt.

Fakanál!
Tejet valóban nem ehetek, allergiás vagyok rá. A növényi tejek pedig önmagában nem annyira ízlenek, hogy gabonapelyhet egyek.

Harmony!
Kását még soha nem csináltam: olyan mint mondjuk a tejbegríz? Majd hétvégén kipróbálom. :)


Renata!
A kenyér nálam azért nem játszik reggel, mert igazából nem kívánok semmit. Legszívesebben semmit nem ennék, de Párocskám rám parancsolt, miután legutóbb úgy leesett a vércukor szintem suliba menet, hogy majdnem összeestem a buszon.... Na, ezért kellene mégis ennem valamit.

Shimba!
Ilyen turmixot én is szoktam inni, de reggelire nem esik jól. A spenót banánnal valóban nagyon finom, és nem utolsósorban mulattató, amikor magaddal viszed és mindenki meredt szemekkel bámul, mintha ufó lennél... (elég merész zöld színe van!)

Nagyon köszönöm a sok jótanácsot!
A kását feltétlenül kipróbálom és megpróbálok visszaállni a délelőtti gyümölcsevésre!

Anett

siccike írta...

Anett!
Nálunk kb. 2 éve kása van reggelente, időnként keverve vmilyen előre lesütött (aztán esetleg le is fagyasztott) reform péksütivel, vagy lekváros, esetleg karobkrémes kenyérrel. Én a kásákat nagyon szeretem, jól felszívódó szénhidrátok, amik épp kellően laktatnak, de nem nyomnak el. Egy idő után mégis besokallt a fantáziám, így pont most rendeltem meg Nagy Zsuzsa: Gabonareggelik c. kiadványát, és nagyon jóó, rendkívül változatos megoldások vannak benne! Addig is, ha kedvet kapsz, nálam a blogban a 'reggeli kásák' címke alatt találsz jónéhány verziót.;-) Jó kísérletezgetést!:-)

harmony írta...

szia! hát, siccike többet tud a kásákról mint én :) de kicsit hasonlít a tejbegrízre, igen:)

Ha a makrobiotika szemléletét vesszük alapul, akkor a déligyümölcsök hűtenek, így nem ajánlatosak a téli időszakban. Ilyenkor inkább sok almát egyél. A reggeli gyümölcsevést a Testkontroll javasolja, szerintük ez a legegészségesebb, mások szerint viszont a nap indításához legjobb a gyümölcs+gabona párosítás. Próbálkozz, tapasztalj, hogy neked melyik válik be. A Nagy Zsuzsa-féle könyv nekem is megvan, csak ajánlani tudom, bár még semmit sem készítettem belőle:P Majd számolj be, hogy hogy haladsz a reggelizéssel:)

Névtelen írta...

Én Kollath-reggelizem: éjjel beáztatok 4-5ek teljeskiörlésű búzalisztet (frissen darált búzát kéne...) ill. egy marék mazsolát, reggel hozzájuk reszelek 2 almát, kifacsarok egy fél citromot, ráöntök egy "adag" kókuszreszeléket és 2ek mézet. Lehet még bármilyen gyümölccsel (banán, körte, szilva, kiwi remek!), aszaltgyümölccsel, magavakkal színesíteni. Másfél éve alig volt néhány hét, amikor nem kívántam.