2008. november 20., csütörtök

Raffaello golyók


Ez az édesség legalább 2 hete készült, csak nem volt időm feltenni. Régóta szerettem volna elkészíteni, de nem mertem nekiállni, mégpedig a következők miatt: a recept úgy kezdődik, hogy "a vízből és cukorból melaszt főzünk". És itt állt meg az én tudományom... Addig oké, hogy a vízből és a cukorból cukorszirup lesz, akkor a melasz nyilván cukorszirupot jelent. De honnan tudom, hogy egy cukorszirup elkészült? Még soha nem csináltam. Hosszas gondolkodás után végül arra jutottam, hogy belevágok. És meg kell hagyni, az eredmény nagyon jó lett. Egy dolog nem tetszik benne, hogy nagyon-nagyon sokáig tart elkészíteni, macerás formázgatni és a végén a szilárdulás közben képződnek benne kicsi kikristályosodott cukordarabkák (bár, lehet hogy csak valamit rosszul csináltam) amik ropognak a fogam alatt. De egyébként tényleg hasonlít az eredetire. A recept a Sütemények - hagyományosan egészségeset könyvből származik. Ja, és még valami: rengeteg lesz belőle!!!

Hozzávalók:

- 40 dkg kókusztejpor

- 30 dkg kókuszreszelék

- 30 dkg nádcukor

- 1 csomag vaníliás cukor

- 25 dkg növényi margarin

- 20 dkg hámozott mandula

- 2 dl víz

A vízből és cukorból melaszt főzünk és langyosra hűtjük. A melaszhoz hozzákeverjük a kókusztejport, a margarint, a vaníliás cukrot és 15 dkg ledarált kókuszreszeléket. Az elkészült masszából kis golyókat formázunk, mandulát teszünk a közepébe és kókuszreszelékbe forgatjuk. Lehűtve tálaljuk.

Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Indy írta...

O my Gooood, can you PLEASE translate this one into English? :')
The photo looks AWESOME and I LOVED Raffaello before I went vegan...

Anett írta...

Hi Indy!

Of course, I will translate this post to english, but it will take a few days for me to find time for it, because I have many exams these weeks.
I promise I do it this year! :)
Come back!

Anett

Indy írta...

Thank you SO MUCH!! :')
Good luck with your exams : )