2008. június 25., szerda

Vegán szakácskönyvek - 1. rész


Ahogyan azt korábban ígértem, megírom, hogy milyen vegán, tehát tisztán növényi alapanyagokat felhasználó (hús, tej és tojás nem szerepel a receptekben) szakácskönyveket sikerült beszereznem!

Az első könyv a Gabonaételek - a nap ajándékai címet viseli és a Napfényes Élet Alapítvány gondozásában 2007-ben jelent meg. Gyűrűs kötésű és telis-tele van színes fotókkal, ami nagyon inspiráló... :)

Felépítését tekintve is praktikusnak mondható: az első részben bemutatja a felhasznált gabonákat (rizs, árpa, köles, rozs, zab, kukorica, búza és hajdina) és hasznos tippeket ad a felhasználásukhoz, majd gabonák szerint csoportosítva rengeteg recept szerepel benne.

Eddig csak két dolgot próbáltam ki belőle: a tortillát ami csúfos kudarcba fulladt (hát igen... a főzőtudományom még hagy némi kívánnivalót maga után...) és a zabropogóst ami nagyon finomra sikerült!

Persze rengeteg olyan recept van benne amit a közeljövőben tervezek elkészíteni, de hogy melyek ezek, az legyen egyelőre titok, úgyis írok majd róluk...! :)

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Várjuk az elkészült ételeket!! :)))